Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
iwona kolodziej katarzyna barbarewicz Jacek Kowalski Magda Kowalska Monik Kucmierz aniulka30 Grzegorz Makiewicz Monika Grzybowska (6247 niezalogowanych)
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Osz ty,w morde!
To lindeszajs wymienia plyny ustrojowe z wrogiem?!
Ide podladowac golarke...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie oddalem Polskiego paszportu poniewaz dzieki niemu mam nadal Polskie obywatelstwo i moge chociazby zaglosowac na Korwina w wyborach do Sejmu np. Pozatym w Polskim paszporcie mam imie wpisane w wersji Polskiej tak samo jak w kazdym innym Polskim dokumencie. I posluguje sie nim wszedzie poza miejscem pracy w Norwegii.

W pracy czlowiek jest by wykonywac swoja prace i pobierac forse za to. Wiec aby ulatwic norska zawodowa komunikacje prosciej jest nieprzedstawiac sie swoim Polskim imieniem tylko jego norweska wersja. W pracy kazdy jest innym czlowiekiem w swojej wersji profesjonalnej gdzie nie ma miejsca na emocje czy poglady jedynie miejsce na skuteczne i efektywne wykonywanie swojej pracy aby szybko piac sie w gore. Zycie prywatne a profesjonalne w pracy gdzie jest sie dla pieniedzy to dwie oddzielne sprawy i trzeba miec do nich praktycznie 2 rozne osobowosci jedna gdzie jest sie soba prywatnie a druga gdzie jest sie profesjonalista.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
GosiaAurelia napisał:
Zmieniles Swoje Imie?? Nawet jakbym miala na imie Genowefa to bym nie zmienila. Nie chce mi sie wierzyc....
a czy to zamiana
Zygmunt na Sigmunt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
To jest jedynie dopasowanie imienia do profesjonalnej sytuacji zawodowej w pracy. I tego typu wlasnie to jest "zmiana" jedynie w norweskich dokumentach.

Tyle ze akurat nie taka bo ani Zygmunt w Polskich ani Sigmund w Norweskich nie mam Sprawdz tego Sigmunda rok urodzenia sobie to bedziesz wiedzial ze niepasuje Quiz trwa

PS. Pozatym Zygmunt to by dali rade norski wypowiedziec na co by komu bylo zmieniac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Kociewiak napisał:
ty pajacu on nie chce kontaktu z dzieckiem a wyjechac nie moze bo nawet nie zgodzil sie na wyrobienie paszpartu a babcia z dziadkiem od stycznia nie chciala nawet zobaczyc sie z wnukiem. i co madrala? wszystkich pakujesz do jednego worka? to masz postawe facetow

Możesz wnieść sprawę do sądu o zgodę na wyrobienie paszportu dla dziecka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
GosiaAurelia napisał:
Zmieniles Swoje Imie?? Nawet jakbym miala na imie Genowefa to bym nie zmienila. Nie chce mi sie wierzyc....

Zmienil imie i nazwisko, tak, zeby nikt nie wiedzial, ze jest Polakiem
Wstydzil sie chlopaczyna swojego pochodzenia

Znajdz go na tej liscie :
www.fylkesmannen.no/Telemark/Om-Fylkesmannen/Ansatte1/

Nawet taki Ahmed, Fathiya Said mial swoj honor i sie nie przemalowal na Norwega
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Pomoglem bo oto jest przyklad danych podatkowych. (nie podaje imienia i nazwiska i dane mozna traktowac jako dane naukowe o tym jak wyglada skatteliste):

XXXXXX XXXXXXXXX XXXXX

Skatteåret 2012
Inntekt: 76 452
Formue: 0
Utlignet skatt: 26 057

Forklaring til tallene

Inntekt er summen av skattepliktige inntekter minus berettigede fradrag (for eksempel renter på boliglån, billån eller minstefradrag)

Fødselsår: 1974
Postnummer/sted: 5032 Bergen
Skattekommune Bergen

Wiec jak odliczy sie fradrag i cuda rozne to prawdziwy bruttoinntekt w tym przypadku bedzie okolo 140 000 ale to oczywscie liczba szacunkowa i to jest tylko zarobek na bialo w 2012. Bo za 2013 bedzie dostepny w 2014.

I JA NIECHCIALEM NIKOMU POMAGAC !!! JA TO ZROBILEM ABY POLACY MIELI DOSTEP DO TEGO SAMEGO CO NORSKI! JAKBY BYL REJESTR PUSZCZAJACYCH SIE ZON TEZ BYM PODAL ABY I POLAK MOGL PRZEPATRZEC TAKI REJESTR! UWAZAM ZE KAZDY POWINIEN MOC WIEDZIEC WSZYSTKO O WSZYSKIM A ZWLASZCZA O TYM CO PUBLICZNIE DOSTEPNE.

PS. Zapytania prosze kierowac na priv oficjalnie jedynie dane naukowe bez imion i nazwisk

Sprzedajesz ludzi Judaszu!

...nie masz za grosz rozsądku i wyczucia.

Nie dziwota ze znajomych nie masz,.... pewnie wszystkich sprzedałeś!!!!.

.....jak dziecko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:

PS. Pozatym Zygmunt to by dali rade norski wypowiedziec na co by komu bylo zmieniac

Nie p....l smutkow farbowancu bez honoru
Ja mam polskie dwuznaki zarowno w imieniu, jak i w nazwisku. Od prawie 9 lat sie nimi posluguje w Norwegii i wszyscy w pracy pieknie wymawiaja Nowi potrzebuja chwili i tez jest ok.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
125 Postów
...... ......
(gosiaaurelia)
Stały Bywalec
a ja mam Małgorzata i mimo ze sie jakają to wymawiaja, bo nie mają innego wyjścia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Dobra,chuj z imionami!
Ja w tyrce uzywam numeru,zeby ulatwic komunikacje: 007!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok